ACTE DOSAR. Mascarada de proces dintr-o tara care vrea rau de tot in Spatiul Schengen

APEL TRIBUNAL REGIONAL VARNA mai 2011

Obiectul apelului este actul 7219 din 2009, solutionat de catre BRC Varna in data de 30.12.2010.

Actiunea are ca obiect pe Petre Marius Serban care a fost declarat nevinovat desi la data de 28.09.2009 i-a pricinuit lui Plamen o lovitura de intensitate medie care a determinat un traumatism partial – la ligamentul lui Ahile – la coapsa dreapta inferioara si care a determninat dificultati serioase la miscare in partea de jos a membrului inferior dreapta pentru o perioada nu mai mica de 5-6 saptamani.

Apelul este formalat ca urmare a protestului procurorului de la BRP care considera ca prima instanta nu a efectuat o evaluare corecta a probelor in acest caz, la fel ca si incalcarile de procedura admise in legatura cu citirea declaratiei martotilor Vasilieva si Ivanov , in ale caror declaratii nu exista contradictii. Apelul actual a fost facut pentru a se abroga decizia primei instante si sa fie condamnat Serban.

La sedinta judecatorilor reprezentantul BOP nu a protestat considerand ca teza VRS este corecta si legitima. Aparatorul lui serban a cerut permisiunea sa-l lase sa arate ca actul CME se refera la leziune prin ranirea corpului si ca exclude impactul prin lovitura.
Dupa evaluarea paginilor si materialelor in acest caz, tribunalul regional a stabilit urmatoarele:

In data de 28.12.2010 procuratura din regiunea Varna a adus la PC Varna actul prin care acuza pe Serban ca este vinovat conform actului 12, artic..
Judecatorii din prima instanta au efectuat mai multe investigatii in mai multe sedinte, l-au audiat pe paratul Serban si martorii, legat de urmarirea penala si de martor, condus de inculpatul Serban si alte fete, care au pregatit concluzia expertizei medicale facute de instanta.

Curtea de apel considera ca in timpul anchetei judiciare au fost permise incalcari de procedura persistente care au condus la esecul de a clarifica fapta si a dus la urmatoarele:

– In timpul anchetei judiciare s-au strans marturii, care fac obiectul verificarii , fiind instituite mecanisme controversate privind daunele corporale. Astfel, o parte din marturiile martorilor arata ca Serban l-a impins pe Plamen, iar drept urmare acesta a cazut si si-a rupt piciorul. In aceasta directie sunt marturille martorului Petcov pag. ?? 14-15 care arata ca a fost lovit (cu picioarele??) de Serban

– A martorului Ivanov pag 16-17 care spune ca serban a lovit cu picioarele in clema pe care plamen o tinea si numai dupa aceea a fost lovitura in piciorul vitimei. Si martora Vasilieva arata in pag. 23 ca era pe partea adiacenta a incidentului si cei 2 muncitori i-au explicat ca serban l-a impins pe plamen, acesta …., a cazut si si-a lovit piciorul.

– In aceeasi directie sunt si depozitiile de la paginile 51-53 legat de ce s-a intamplat in data de 28.09.2009.

– La sedinta de judecata s-a aratat ca a fost un impact imediat cu un obiect din partea lui serban in piciorul lui plamen care i-a produs daune.

– Expertiza medicala judecatoreasca a stabilit ca plamen a avut o ruptura traumatica partiala la ligamentul lui ahile dreapta coada.

– Insuficienta traumatica din aceasta cauza ar putea sa produca o miscare brusca in partea de jos dreapta a membrelor inferioare dupa cum s-a stabilit mai devreme.

– Ruptura la ligamentul lui Ahile este determinata de dificultatea in miscare a membrului drept produsa in timpul mentionat, dar pentru o perioada nu mai mica de 5-6 saptamani, daca nu apar complicatii.

– In timpul sedintei judecatoresti experti au mentinut constatarea , dupa cum s-a mai aratat ca, nu a fost produs un handicap nici la cap, fata sau picior.

– Ruptura partiala la ligamentul lui Ahile a lui Petkov nu e rezultatul unei lovituri directe, ci a unei miscari bruste a membrului dreapta inferior determinata de un pas fix.

– In absenta vanataii in partea de la ligamentul lui Ahile, care ar fi trebuit sa existe in urma unei eventuale lovituri in aceasta parte, s-a tras concluzia ca nu exista nicio trauma directa in partea ligamentului.

– Concluzia acestei expertize a fost acceptata de catre instanta de judecata si a stat la baza justificarii paratului Serban.

Instanta actuala considera ca pentru o buna clarificare a cazului ar fi fost necesar in cursul procedurii sa fie constate si contradictiile in declaratii ale martorilor Petkov, Ivanov si Vasileva, conform caruia, al doilea mecanism posibil de a produce daune corpului, bangin-ul lui Plamen si caderea sa i-a produs rana.

Se ridica intrebarea cu privire la expertiza medicala judecatoreasca vis-a-vis de cele doua cazuri care ar putea produce daune.

Numai dupa constatarea contradictiilor si depozitiilor legate de o a treia expertiza medicala s-ar fi putut colecta dovezile in acest caz si numai dupa aceea se putea discuta despre vinovatia paratului.

Incalcarile de procedura produse au fost esentiale, nu e amovibil cu faza apelului.
Aceasta justifica abrogarea actului primei instante si intoarce cazul pentru examinare de catre o alta instanta.

Hotarare

Se abroga hotararea din 30 11. 2010 si se trimite cazul pentru o noua examinare la prima instanta.

Protocol Oras Varna 26.10.2010

Tribunalul regional Varna
Sedinta cinci recurs penal
26 octombrie 2010
Sedinta PUBLICA CU URMATOARE componenta
Presedinte Georgi Mitev
Juriu: Nurten Sakali si Snejanka Taseva
Secretar Ianka Nikolova
Procuror Gheorgi Manasiev

Supune atentiei raportul presedintelui

Actul nr 7219 din 2009

La apelul de la ora 14.00 au fost prezenti inculpatul Marius Petre Serban, a fost informat de sedinta, s-a prezentat personal, impreuna cu avocatul Iolian Georgiev, autorizat sa-l reprezinte

Martor Plamen Ivanov Petkov, s-a prezentat personal
Martor Corina Nistor, nu s-a prezentat
Martor Anton Bogdanov Nivkolov, s-a prezentat
Martor Tihomir Ivanov Iliev, s-a prezentat personal
Martor Prislav Ventislavov Mincev
Martor Hristova Vasilieva s-a prezentat personal
Martor Plamen Hristov Ivanov s-a prezentat personal
Expertul Dian Angelov Demirov s-a prezentat personal
Traducatoarea Katia Georgieva s-a prezentat personal

Procurorul: pentru ca nu exista obstacole procedural, sa incepem procedura in caz
Avocat Georghiev: sa incepem procedura. Stimate domnule presedinte, la sedinta prededenta, am cerut permisiunea sa o aducem la cererea noastra pe Corina Nistor in calitate de martor , dar fiind bolnava nu s-a prezentat azi, o sa vina la urmatoarea sedinta.

Judecatorul considera ca nu sunt obstacole de ordin procedural cu privire la desfasurarea cazului, astfel

Se decide

Se da drumul cazului

Faza ancheta judiciara

Conform actului 273 al NPK judecatorul elimina martorii din sala de judecata.

Judecatorul trece la audierea martorilor

Martotul Ivan Plamen Petkov, cetatean bulgar, divortat cu cazier judiciar, cu pregatire medie, fara rude cu egn 6808034141

Judecatorul avertizeaza martorul cu privire la responsabilitatea ce-i revine conform actului 29-, alineatul 1 din NK. Promite sa spuna adevarul.

Petkov

Anul trecut in august lucram ca angajat pentru sigurarea securitatii parkingului, din partea firmei TET. Locul unde se strang masinile care se opresc neregulamentar sau in locuri interzise, le ridicam si le transport in acest parking.

Ca sa eliberam un astfel de automobil, dupa ce a fost carat si i s-a pus clema pt. a bloca rotile, este necesar ca persoana respectiva sa plateasca amenda, prezinta hartia ca a platit taxa, scot cleam si eliberez automobilul.

Punem clemele deoarece cu toate ca este un parking pazit de masini, exista si oameni care inainte sa plateasca sparg clemele si fug cu automobilul. In cazul de fata era in jur de unu noaptea. Eram la sediu, eram in aer liber (spatiu deschis) pe care il folosim pentru pauza si ma uitam la televizor.

Programul meu este pana la 22.00, dar am mai ramas. Anton era schimbul meu, am auzit ca striga dupa ajutor. M-am ridict din pat si am vazut ca un domn il lovea. M-am dus acolo ca sa ii despart.

Am vazut clema deformata. Am luat alta si in timp ce o puneam, am simtit o lovitura in picior, au fost niste dureri groaznice. M-am ridicat brusc si am simtit durerea. A venit Toni si m-am mutat mai departe, am mers spre bariera, acolo este o rulota.

In principiu, parkingul este luminat, dar in acel loc este intuneric. Domnul s-a indepartat si dupa asta a luat o piatra si a aruncat spre mine, nu m-a lovit. M-am dus pana la pat si m-am tras inapoi. Piciorul ma durea. Colega mea a sunat la politie si acasa?

Au venit politistii. Omul care e nakalnik m-a dus la spital dupa aia. Am simtit lovitura la piciorul drept, in partea de jos a lui ahile. Nu stiu cu ce m-a lovit. A fost in spate si era si intuneric. Durerea a aparut in urma loviturii.

Puneam clema deoarece cealalta clema era deformata si atunci m-a lovit. Doar aceasta lovitura mi-a fost aplicata, alta nu a mai fost. Mi s-a umflat piciorul. M-au vazut politistii carora le-am dat declaratii si dupa aia s-a stabilit ca s-a scurtat ligamentul lui Ahile.

Sase luni de iarna am stat cu carje doar Toni a fost acolo si acest om. Dupa aceea a venit politia, eram in pat, ma durea rau. Si politistii au declarat asta.

Raspuns la intrebarea procurorului Gheorgi Manasiev:

Patul pe care m-am aseyat este in afara parkingului, nu inauntru, noi ii spunem oficiul verde. Anton a strigat ajutor, de aceea m-am dus. Ma uitam la televizor, este in afara. Biroul este inconjurat de panza sa ne apere de …..

Cand m-am dus spre Anton nu am luat nimic. Inainte de asta piciorul era sanatos. не съм се подпирал на нищо. Clema deformata am vazut-o in timp ce ma apropiam, era cazuta pe sol si rusucita свалена долу на земята и изкривена.

Acolo l-am gasit pe Anton si o femeie care era cu el. Trotuarul de pe cealalta parte a Riviera, acolo era biroul, de acolo am luat clemele. Cat timp m-am dus sa iau clemele, ei au continuat disputa.

Pe acelasi cauciuc, in partea din spate stanga, am pus cealalta clema. S-a intamplat foarte repede. Anton nu m-a ajutat cu clema. Clema poate fi pusa de un singur om. Inainte de durere nu aveam probleme. După lovitura nu m-am clatinat pentru ca eram ghemuit. Am terminat si am simtit durerea. Durerea nu-mi permitea sa ma misc. A doua zi am simtit ca se misca usor.

Paratul a stat in masina.

Cat am stat in pat dupa lovitura nu stiu nimic despre ce s-a mai intamplat. M-au dus la spital a doua zi. In spital am fost inainte sa dau declaratii la politie.

La politie am fost in jur de ora patru dupa amiaza. Pana atunci am fost la spitalul din Varna. Acolo am fost spre amiaza la ora 1-2 dupa amiaza., m-au dus colegii cu masina.

In spital, la ajutorul de eurgenta mi-au spus ca se poate face operatie, fie nu. Spuneau ca e rupt ligamentul.

Se umflase deja cand m-am dus la spital. La politie am fost dupa amiaza, m-am dus singur, nu am asteptat sa ma sune. Paratul era acolo. Nu am mai vorbit cu el. A cerut confruntare, dupa aceia stiu ca се дърпал + tras.

Dupa intamplare, am inceput sa merg normal dupa 20 ianuarie. Pana la 10 ianuarie am avut carje, dupa aia baston pana pe 20 ianuarie. Nu am primit compensatie de la firma. Nu am mai fost la munca. Nici de la parat nu am primit compensatie, nu am fost cautat.

Raspuns la intrebarea avocatului Gheorgiev:

Aceste cleme s-a intamplat sa fie descataramate, nu s-a mai intamplat asa+ не чак така не е имало. дали са взети мерки да се оправат тези скоби+ daca masurile sunt luate sa se bazeze pe aceste capse, nu stiu.
Clema deformata era cazuta jos in parking. A fost deformata de cetateanul roman. Inainte nu era deformata..

Cand m-am dus sa iau o clema noua, m-am ghemuit sa o pun. Genunchiul meu era pe pamant, genunchiul stang. Am pus clema si in acest moment a urmat lovitura. Eram in genunchi + piciorul stang, pe asfalt. Degetele de la piciorul meu stang erau pliate.
десния крак в полусъгното положение р на пръсти ходилото.

Piciorul drept …am reusit sa pun clema cum eram ghemuit. не са изправих рязко+ nu m-am ridicat brusc, pentru ca am fost lovit. De la lovitura nu am cazut, ci m-am ghemuit. Am facut-o instinctiv, greutatea mea era pe piciorul stang. M-am indepartat sciopatand.

Am pus aceasta clema, dar nu am pus lacat. Dupa lovitura am plecat imediat fara sa ma mai uit in jur si in plus era intuneric. Nu m-am uitat ca sa vad piatra. La cei 10 metri la caré ma indepartasem, nu m-am uitat. Nu m-a interesat masina, nu m-am uitat.

Raspuns la intrebarea judecatorului:

Anton mi-a spus ca romanul m-a lovit cu un obiect de fier. A spus ca e un obiect de fier, dar poate sa afie si un tub. Aceasta clema nu poate fi trasa cu cu mainile goale.
Partile au afirmat ca nu mai au intrebari catre martor.

Martor Anton Bogdanov Nikolov, bulgar, necasatorit, necondamnat, nu munceste, studii medii, fara nicio relatie.

Nikolov

Anul trecut, in luna august munceam la Riviera la Nisipurile de Aur, asiguram securitatea in parcare. Aceasta parcare apartine lui Ivetanka Vasilieva, cum se cheama firma, nu stiu. Obligatia mea era sa scriu bilete pentru masinile care ramaneau in parking si cand in timpul noptii veneau sa-si ia inapoi masinle sa le dau inapoi, sa-i scutesc.

Scutirea de taxa a automobilului are loc dupa ce a fost platita taxa, se da un bon de casa, dupa care anvelopele sunt deblocate, acestea sunt prinse cu cleme pe masina.

Clemele din metal sunt blocate cu un lacat. Ca greutate, o clema are circa 5 kg. la aceasta masina aveam pusa o astfel de clema cu lacat. Eram schimbul de noapte.

Stateam la locul meu meu de munca si am auzit un zgomot de la clema. M-am dus sa verific ce se intampla. Am vazut pe roman si m-am dus sa-i explic ca masina e blocata, fusese adusa de o masina paianjen pentru ca a inclacal legea si trebuie sa plateasca taxa respective pentru a-i da drumul. Am vorbit in engleza cu cuvinte simple, era foarte suparat, i-am vorbit, nici nu ma asculta,
викаше постоянно- striga intruna, ma injura si ma insulta, ii injura pe toti si parkingul si masina paianjen.

I-am zis ca trebuie sa plateasca, numai asa pot sa-i eleberez masina. Deoarece am inteles ca asta nu are sa se intample, m-am dus sa iau inca o clema, mai mica pentru a nu scapa. M-a impins. Atunci am strigat dupa ajutor la coleg. El nu era la schimb, se odihnea. El nu era in schimb, doar eu eram.

Locul meu de munca e putin pe partea locului unde era acesta. L-am vazut. Se odihnea, dupa munca sigur. L-am strigat. A venit si el si a inceput sa-I explice treaba cu taxa. S-a dus sa puna inca o clema, pe locul celei sparte si atunci romanul l-a atacat, l-a atacat cu un tub. Undeva in spate. Plamen punea clema.,doar se aplecase, s-a indepartat sa ia alta. Era ghemuit. Locul nu era luminat in acea parte, era in timpul noptii si nu vedeam bine obiectul. Dar este lesne ca lumina zilei. Am vazut ca tinea ceva in mana. Nu pot sa spun ce era sau ce forma avea tubul. Inainte de asta in timpul discutiei cu romanul nu l-am vazut sa tina ceva in mana. De departe nu se vedea.

M-am dus deoarece am auzit zgomot de clema. Nu l-am vazut sa intre in automobil sau sa deschida usa sau bagajul. Am vazut ca l-a lovit pe Plamen in spatele piciorului. Eram la zece metri in spatele lui Plamen. Eram intre cei doi срещу тах двамата.

набира управителя/ m-am dus sa-l chem pe sef sa-i spun sa vina si el.dupa cate am vazut, plamen a cazut, romanul l-a lovit si a incercat sa il …

напада и го удари се опитах да ги разтърва romanul mi-a impins telefonul si развърча на части. – care s-a facut bucati. A incercat sa разтърва ..

romanul a plecat undeva si s-a intors cu o piatra. In acest timp am incercat sa-mi fac telefonul si am inceput sa –l fac sa vina pe sef набира управителя. A aruncat cu piatra in Plamen. L-am sunat pe sef. Mi-a zis ca va suna la politie. Prima a venit politia, dupa aia seful. Romanul striga la ei.

Raspuns pentru procurorul Gheorgi Manasiev:

Aceasta parcare este pentru contravenienti, dar este si pentru masinile care platesc. Am dat bonuri si pentru alte masini. Locul meu de munca este pana la bariera, la intrarea in parcare, unde exista o cabina. In acest moment eram in exteriorul cabinei. Parkingul unde se aduc masinile luate de pe strazi se afla la vreo 30 de metri de cabina.

Acolo se afla masina romanului. Locul unde se odihnea plamen era la o distant de 30 de metri. Atunci eu eram doar schimbul de noapte si ii schimbam pe cei care lucrau ziua, muncitorii care luau bani pentru tractarea masinilor lucrau pana la ora 22.00, dupa care doar la mine puteau sa plateasca si sa le eliberez masinile. Dimineata muncesc din nou de la 10 dimineata. Programul de lucru al lui Plamen este de la 10 dimineata. El doarme acolo.

El sta pana la 10 noaptea, incidentul s-a petrecut spre ora 12 noaptea.

Inainte de incident nu l-am vazut pe Plamen sa schiopateze. Nu am fost la munca in schimbul de zi, sunt in acest post de la inceputul sezonului. Cand aud zgomot de cele sparte, zgomot de metal, fug acolo. Pe aceasta masina au adus-o printre ultimele, undeva in jur de 10.30. imediat ce am auzit zgomot m-am dus. Clema era deteriorata.

Era lumina, dar in jur sunt copaci si impiedica sa se vada bine. Dupa mine, nu pot sa spun ca romanul era in stare de ebrietate, nu am simtit ca miroase a alcool. M-a impins in piept, marturie e посочва -partea din stanga sus a pieptului.

Eu nu l-am impins. Imediat ce m-a impins l-am strigat pe Plamen sa vada ca suntem doi si sa se potoleasca. Plamen de asemenea i-a explicat, dupa care s-a dus spre cleme sa le puna din nou. Am facut cativa pasi inapoi dupa ce a plecat Plamen. Nu-mi amintesc daca i-am spus ca clema este deteriorate sau a vazut singur.

Dupa lovitura, Plamen не се сещам дари е казал нещо- nu cred ca i-a zis ceva. Am sunat la sef. Telefonul meu l-a stricat dupa ce l-a lovit pe Plamen. Cand am vazut lovitura, m-am dus sa разтърва… au fost cateva lovituri.

A venit politia si seful, dar nu stiu sa spun cand. La politie am fost a doua zi sa le explicam cam spre ora 2, poate. Nu stiu exact, nu era seara. A fost si Plamen la politie. Am fost amandoi. Nu putea sa mearga. La spital am fost amandoi. Intai am fost la spital si eu am fost la spital la examinare, dar nu eram asa de ranit ca el. El a fost la spital inaintea mea. Nu mi-a spus ce i-au spus. In vremea incidentului era o femeie cu romanul. Nu a facut nimic. A stat linistita, chiar am fost uimit de ce a fost asa de indiferenta, de ce e acolo si ce face cu el.

Raspuns la intrebarea avocatului Gheorghiev:

Nu i-am provocat lovituri daunatoare romanului, nici eu, nici Plamen. Nu am vazut in mainile lui Plamen obiectul care il ajuta sa mearga, pe care se sprjinea, nici metal, nici lemn. In fata politistilor, omul asta era la fel, inatai n-a vrut sa creada ca sunt politisti. Nu s-a linistit in tot acest timp. Nu stiu daca le-a zis politistilor ca e beat. Inteleg engleza putin, atat cat sa inteleg ca se refereau la lovituri.

Plamen s-a dus sa indeparteze aceasta clema deformata, romanul l-a atacat, nu putea sa o lase acolo. Inainte de asta, eu am pus clema pe partea dreapta. Plamen s-a dus sa o schimbe pe cea din partea stanga, unde era inainte de asta. Nu pot sa spun ce s-a intamplat cu clema sparta, nu stiu daca Plamen a reusit sa decupleze aceasta clema, nu sunt sigur. Nu am vazut clema sparta, prima data nu am vazut nimic.

A doua zi am vorbit cu Plamen. Mi-a explicat ca i-a afectat ligamentul lui Ahile. In locul de langa automobile nu am vazut vreun tub, parghie sau bat. Era беше махната сложената на гумата скоба –eliminate clema sparta de pe cauciuc. Chryslerul a ramas in parcare dupa ce a am terminat munca. Nu m-am mai apropiat de el. Am vazut ca au intrat inauntru sa inopteze, romanul cu femeia. Nu m-am mai apropiat.

Lovitura cu care l-a lovit romanul, unde s-a produs nu pot sa spun. Cu seful am vorbit de cleme. I-am spus ca e o clema sparta si ca a incercat sa o loveasca. Nu i-am aratat clemele, nu m-am ocupat de asta.

Dupa mine, cred ca au vazut si politistii clema sparta, nu imi aduc aminte ce le-am spus exact, in parking pe jos e asfalt. In ce priveste pozitia lui Plamen cand incerca sa puna clema, era ghemuit, pe amblele picioare si punea clema. Nu pot sa spuns daca era in genunchi. Era ghemuit, nu-mi amintesc exact. Era ghemuit in intregime cu ambele picioare. Nu pot sa spun daca picioarele rau pe asfalt sau doar degetele. Nu pot sa spun.

Raspuns la judecator

Eu eram livid. La cabinetul legal am mers in cursul diminetii, mai exact la amiaza, impreuna cu Plamen.

Partile arata ca nu mai au intrebari catre martori.

Judecatorul =предвид служебна ангажираност на БЛ р предлага промяна в хода като БЛ бъде изслушано преди разпита на другите-propune ca BL sa fie audiat inainte de examinarea altor martori.

Procurorul nu are nimic impotriva.

Avocat Gheorghiev- nu are obiectii.

Judecatorul trece la citirea concluziilor scrise expertizei medicala penala nr. 386\2009 si expertiza suplimentara 559\2009 a doctorului Dian Anghelov Demirov, medic la spitalul Sf. Anna din Varna.

Expertul Dian Anghelov Demirov, 43 de ani, casatorit, fara copii. Este avertizat sa raspunda la art 291 – NK. Promite sa prezinte concluzia curesponsabilitate si stiintific.

Demirov: mi-am prezentat concluzia pe care o pastrez. Imi amintesc cum s-a produs. L-am eaxaminat pe Plamen in aceeasi zi cu incidentul. Umflatura era in partea de jos -установен е оток и палпаторна болезно – era semnificativa la palpare, era o deformare la nivelul tendonului lui Ahile. A fost consultat si de un medic traumatolog. In timpul consulatarii nu am remarcat – не съм установил наличие на травматичне увреждания по глава – prezenta vreunui handicap la nivel de cap, fata, la membrele superioare si inferioare.

Am reflectat cu privire la concluzie, ca acest tip de handicap poate sa apara ca rezultat al unei miscari bruste a partii de jos a piciorului drept la un pas fix. Un astfel de handicap poate sa fi intervenit in intervalul indicat.

Si o a doua concluzie mai sustin: la prima examinare am constatat o ruptura partiala a tendonului lui Ahile. Aceasta poate fi explicate astfel, daca piciorul era jos pe pamant si piciorul se roteste, se poate intampla o astfel de ruptura. De multe ori apar leziuni obisnuite. La incarcarea musculaturii se rup fibrele.

Se mai poate intampla, dar astfel de situatie nu apare in urma unei lovituri directe. La o lovitura directa, respective lovitura trebuie sa fie foarte puternica ca sa produca o vanataie sau o contuzie in acel loc. Nu am constatat asa ceva.

La o lovitura directa poate sa apara скъса – o pauza a tendonului, cum am mai spus, si daca cade – напречно върху целостта на- exact pe tendon. Atunci скара- se rupe in intregime si atarna si nu te poti tine pe picor sau merge.

Ruptura tendonului se poate produce din caua unei greutati prea mari lasate pe el.

Degetele sunt deformate, brazdate. Individual desigur, deformarea se produce la nivelul tesuturilor moi. Poate sa existe la nivelul degetelor sau sa vada in urma unei radiografii?? . la o lovitura, dupa cum spun martorii, ca sa ai asemenea ruptura, trebuie ca lovitura sa fie semnificativa. тънко подкожие и щеще да имя видими увреждания-

In cazul de fata este vorba de o afectare usoara a tesutului subcutanat si ar trebui sa avem si o deteriorare vizibila, o vanataie si un edem in urma loviturii, dar nu am stabilit- vazut asa ceva- de aceea am dat acea concluzie dpv medical.

Exista o ruptura la tendonul lui Ahile si este posibi sa fi intervenit in acea perioada. Umflatura exista pe vremea examinarii, marturie a handicapului din orele precedente, si nu era vorba de luni sau saptamani.

Raspuns la intrebarile procurorului:

De la durerea puternica primita si indreptarea brusca se poate sa intervina o miscare brusca, dar ca sa ai o ruptura la tendon trebuie ca picorul sa fie fix, este posibil sa o fi primit in urma loviturii, dar din practica mea, ar trebui sa existe si un handicap vizibil si sa fie reflectat in concluzie.

Acest handicap este rezultatul unui mecanism indirect. Nu exista date ca sa cred ca a fost lovit chiar la muschi. Ori la o lovitura usoara poate sa nu apara urma, dar nu poate sa cauzeze o miscare fortata. Nu exista o trauma directa asupra tendonului. Umflatura nu poate sa ascunda vanataia. Щеще Ar trebui sa se vada. Umflatura in urma unui traume serioase interne apare cand locul respectiv reactioneaza cu o trauma inflamatorie. A doua expertiza pe care am facut-o nu mi-o amintesc.

Nu am comentat operatia, nu stiu, acum am auzit de la martori. Atunci cand am folosit documentatia la urmatoarea interventie, ea spune ca s-a produs aceasta ruptura, situatia s-a complicat si a fost nevoie de o interventie chirurgicala. El spune ca a parasit clinica pe 15 septembrie.

Cand ne referim la trauma pana in operatie, daca a avut vanataie a disparut, nu am cum sa comentez si nu am cum sa comentez expertizele colegilor. Dar daca exista atunci as fi vazut-o si as fi reflectat. Handicapul pe care eu l-am constatat a fost provocat cu cateva ore inainte, umflatura, durerea despre asta vorbesc.

Raspuns la intrebarea avocatului Gheorgiev:

Trauma este din ziua anterioara, nu pot sa spun de la ce ora, nici macar intre ce ore, fiecare organism reactioneaza in mod particular. Umflatura a posibil sa fie primita intr-un interval de pana la 24 de ore. De la producarea traumei si pana la vindecarea adecvata pot trece zile. Daca lovitura a fost prmita ziua precedent, intr-adevar miscarea lui ar fi trebuit sa fie puternic afectata. Nu stiu cum se misca.

Raspunde judecatorului:

Tendonul lui Ahile se afla in partea de jos a piciorului si tine pana la ancora триглавия muschiului. Doctorul arata.

Nu mai exista intrebare pentru doctor.

Avocat Gheeorgiev:

Va rog domnule presedinte sa dau doctorului lista 65 din DP declaratia medicala nr785 pe 2009 от извършен на шербан преглед и да мога = rezultata in urma examinarii lui Serban si sa pun intrebari.

Procurorul se opune. Tema sedintei de azi este comentariil legat de concluziile expertizei in ce priveste partea vatamata, Plamen Petkov. Doctorul nu poate sa sa raspunda la intrebari legat de alte concluzii.

Judecatorul referitor la actul 65 – declaratia medicala nr 785 din 2009 data la examinarea lui Serban in data de 16.08.2009 de catre Deian Demirov, dar in cursul litigiului nu e gata expertiza medicala penala considera cererea aparatorului Gheorgiev inadmisibila, deoarece acest document scris nu не е изготвен по реда- a fost intocmit in conformitate cu NPK, поради молбата оставя без уважение- deoarece cererea nu a fost respectata.

Procuror – sa fie acceptata concluzia BL – doctor Demirov
Gerghiev – sa fie aceptata concluzia BL.

Judecatorul ia in considerare ca este acceptata concluzia scrisa a actului, adica concluzia scrisa a CME, ca fiind competenta si obiectiva si trebuie platita remuneratie expertului motiv pentru care stabileste.

Hotarare

Pentru materilele furnizate in cauza de fata se plateste la BL o remuneratie in valoare de 40 de leva.

Avocat Gheorghiev va rog sa fie да бъдат предявени на вече разпитаните свидетеля лист+ pusa la indoiala lista martorilor din DP+ explicatiile scrise de mana, in ideea de a demonstra ca ei insisi eu scris aceste explicatii.

Prucurorul se opune.

Judecatorul in privinta cererii aparatorului cu privire la explicatiile martorilor cum ca acestea nu au o valoare procesuala si de dovada, considera cererea neintemeiata, dupa care

Stabileste

Nu este primita cererea aparatorului cu privire la explicatiile scrise de mana ale martorilor Anton Ivanov si Plamen Petkov.

*******************************************
Martora Tvetanka Hristova Vasilieva – cetatean bulgar, casatorita, cu studii superioare, nu are copii.

Judecatorul o sfatuieste sa raspunda conform … sa spuna adevarul.

Vasilieva – sunt sefa firmei, afacerea cu parkingul este a mea, iar victimele sunt angajatii mei. Firma se cheama Tet 61 EOOD, in parking наказателна + sunt aduse masinile ridicate de pe strada. Ridicarea masinilor este tot o activitate a firmei noastre.

Parcarea se afla pana la intrarea in hotel Riviera – Nisipurile de Aur. Procedura de eliberare a masinilor aduse era in luna august anul trecut ca si acum.

Masinile sunt carate in parcare si raman acolo pana in moemntul platii taxei. La prezentarea documentului ca taxa a fost platita, se indeparteaza clemele care sunt puse preventic si masina se elibereaza.

Taxa se plateste la chioscurile KPP. Taxa nu poate fi platita in acelasi parking. Chioscul era la o distanta de 5 metri de la intrarea in parcare. Parcarea este sigura, dar in ciuda aceastui fapt se monteaza cleme. Practica arata ca multi contravenienti intra, scot masinile si pleaca. Exista bariera, dar e si o parte unde nu e, si ies pe partea cu iarba. Am luat diferite masuri sa prevenim astfel de situatii, de aceea se pun clemele.

Plamen era angajatul meu in fucntia de operator la aceste cleme. Incidentul cred ca a avut loc in data de 21.08. dimineata in jurul orei 9-9.30 – cum merg de obicei la munca- i-am gasit pe cei doi intr-o situatie neajutorata.

Plamen nu se misca, Anton avea vanatai pe spate. Mi-au zis ca un contravenient le-a produs aceste traume. Mi-au povestit ca in jur de de ora unu noaptea…. contravenientul a incerct sa scoata clema cu forta cu un obiect oarecare. Clema a fost curbata.

Anton a incercat sa ii explce ca trebuie sa plateasca si automobilul va fi eliberat, dar el a continuat sa incerce sa o elibereze. Dupa ce a reusit sa o indoaie, Anton a pus alta in locul celei deteriorate. Exista o cutie unde tinem clemele.

Cand a incercat….sa puna a doua clema, romanul l-a lovit, Toni a cerut ajutor. In parcare este si un office improvizat, Plamen era acolo. A fugit sa-l ajute. Cetateanul roman cauta sa se bata. Plamen s-a dus sa ia alta clema.

Cand s-a ghemuit sa o puna, romanul l-a lovit cu ceva de metal. Dupa aceea s-a dovedit ca Plamen a fost ranit si i-au facut operatie. Cand l-a impins pe anton, telefonul era pe jos, a reusit sa-l asambleze si sa sune la celalalt coleg – (Plamen *alt Plamen) si sa ia legatura cu politia.

Romanul a aruncat in ei cu o piatra. Cand am ajuns eu in parcare automobilul romanului era acolo, daca erau cleme nu pot sa spun. Aceasta clema deformata a fost multa vreme acolo si s-a gasit cineva de la VPZ sa o ceara. Era o deformare, o incovoiala, nu sunt foarte groase. Era deformata si decuplata, de aia muncitorii s-au dus sa ia alta.

Inainte de acest eveniment sau in jurul acelei date nu am avut probleme cu Romania, nu am fost niciodata acolo.

Raspuns la intrebarea procurorului:

+ In parcare am ajuns in jur de 9,15-9,30 ca de obicei, nu am stiut de incident pana sa ajung . Nu am fost acolo noaptea, mi-au zis ca a venit politia. Am fost la politie ca sa vad ce s-a intamplat cu angajatii mei. Acestia erau la usa de la intrare. M-am dus sa depun plangerea.

La politie inainte de Serban n-am spus ca am fost amendata + глобявана +in Romania. Nu am fost niciodata in Romania. Am luat masuri sa fie transportati angajatii mei pana la spital.

Plamen nu a fost in parking in acest an. Anton a fost, dar nu in acelasi parking nakayatelen, ci in unul cu plata. In timpul noptii, banii ii primeste baiatul care este in schimb. Anton era in schimb, lui i se dadeau banii pentru plata.
La intrebarea avocatului Gheorghiev:

Am pregatire economica. Am mai avut cazuri in care clemele au fost lovite + счупване+ dar nu au fost cu daune aduse corpului. Am fost si cazuri in care au fost platite clemele. In plangere am relevat ceea ce mi-au spus angajatii.

Avocat Gheorghiev

Domnule procuror dati-mi voie sa-i preyint martorei plangerea de la pagina 51 a Dp si sa rapunda daca a scris-o ea.

Prucurorul. Martorei Vasilieva i se da plangerea…

Vasilieva

E scrisul meu de mana, eu am scris-o.

Avocat Gheorghiev

Va rog sa fie citite informatiile martorei Vasilieva date in timpul procesului si sa constatati contradictiile cu informatiile martorilor date in sedinta de judecata. In pagina a doua ea scrie despre diferite fapte si ce s-a intamplat dupa aplicarea loviturii.

Procurorul-ma opun la aceasta cerere. Nu consider ca exista contradictii.

Avocat Gheorghiev

Baza legala a cererii mele este schimbarea din NPK чл 281, alineat 4 care nu se citeste la осн ал 3. Baza e чл 282, alineat , т1 si + ничие съгласие не е необходимо+ nici nu e nevoie de acordul cuiva.

Procuror + nu sunt disponibile bazele la NPK чл 281, alineat 4. Si eu vad contradictia.

Nu sunt multumit cu schimbarea alineat 4 si 2, inclusiv alineat 1 din чл 282, indicatia este sa fie aratate in fata judecatorilor si celolalti membri ai comisiei, ceea ce nu e disponibil. Ma opun.

Judecatorul pe baza чл 281, alineat 4 T1 din NPK trece la citirea informatiilor martorului Vasilieva , date in DP, in protoculul scris de martor in 22.09.2009. + pagina 23 din DP.

Martor Vasilieva – imi amintesc ca piciorul lui Plamen era deteriorat, nu pot sa dau amanunte.

La intrebarea avocatului Gheorghiev – pe Plament l-am vazut seara, ultima data catre 22-22……
Nu mai sunt intrebari pentru martora.

Avocat Gheorghiev: Va rog sa consemnati ca martorul St. Nikolov era in sala in timpul interogatoriului lui Tventanka Vasilieva.

********************************************
Martor Stefan Ivanov Nikolov – cetatean bulgar, necasatorit, etc.

Muncesc ca VPY pe langa OO+MBP Varna ca politist. La fel munceam si anul trecut. Stiu pentru ce incident sunt chemat. Nu pot sa spun exact data la care s-a intamplat, era in jur de 01.30-02.00 dupa miezul noptii cand am primit ситнал от + o atentionare de la de la omul de servici cu privire la o problema in parcarea de la Nisipurile de Aur.

Eram la schimb cu un coleg care era si seful nostru Tihomir Iliev. Am auzit ситнал от+ un tipat si am reactionat. Cand am ajuns la fata locului, apropape nu mai era nimic. Ce s-a intamplat a fost inainte sa ajungem noi. Era un automobil romanesc cu doua cleme, muncitorii din parking, doi cetaeni romani, un barbat si o femeie. L-am intrebat pe baiatul din parcare ce s-a intamplat, pentru ca romaneste nu inteleg.

Toni a povestit ca cetateanul roman a scos clema fara sa plateasca. Plamen se odihnea in spate in rulota. Cetateanul roman avea o zgarietura pe fata. Era afectat, tipa. I-am explicat ca trebuie sa se potoleasca.

L-am avertizat de cateva ori in engleza, ca sa ne putem intelege. Dupa asta i-am explicat regula+ реда+ intre cele doua tari. Au luat masuri, deoarece nu am fost la incident. Anton mi-a aratat гърба петно+ la fata locului, Plamen era intins pe pat si spunea ca nu poate sa se ridice, spunea ca + се сбили + s+a intamplat ceva, глезена mу за е подут+ glezna i s+a umflat.

Automobilul romanesc avea doua cleme, in fata si spate pe partea soferului. Romanul a incercat sa scoata acele cleme, asa au spus. Au mai spus ca a deformat-o. Nu stiu cum se pun celemele pe cauciuc. Alti politisti nu au mai venit in parcare colegul Preslav nu a fost mai mult sa sigur acolo nu era in schimbul nostru.

La intrebarea procurorului:

Eram o patrula auto, doi, eu si colegul cu o masina Citroen sau Opel. Femeia din automobilul nostru, colega, nu-mi amintesc daca era. Inainte de sa-mi spuna omul de serviciu despre incident a trecut un alt baiat Plamen si a spus ca sunt probleme in parcare. Celalalt muncitor al firmei, eu am spus ca daca este ceva sa telefoneze la politia zonala+ район.

Dupa 3-4 minute ne-a sunat omul de serviciu. Pe roman l-am vazut in parcare. Dupa bariera, la vreo 20 de metri iesea un roman +махаме нещо румънеца+ . era prima data cand l-am vazut. Dupa asta занимаваха за случай+ ne-am ocupat de caz la raion. Nu stiu in ce zi era exact. Ne-a interogat anchetatorul Gheorghe Ivanov.

La intrebarea avocatului Gheorghiev + era cineva dupa parcare, cu с гръб към паркинга+ in partea din spate a parcarii, nu stiu daca fusese departe de ce se intamplase. Am semnal, eu actionez la semnal. Am vazut ca cineva se indeparta, nu stiu de ce se indeparta. In cazul in care sunt sofer trebuie sa am grija de echipa.

Nu-mi aminestesc sa fi fost in acea vreme si colega cu noi. Undeva in parcare era si o femeie. Nu a intervenit, nu am auzit. Am vorbit cu romanul si ne-am inteles + действия по-нататък +sa actionam in continuare. Nu mai sunt intrebari pentru martor.

***************************************

Martor Tihomir Ivanov Iliev, cetatean bulgar, necasatorit, etc…

Judecatorul il avertizeaza sa spuna adevarul

Iliev – in luna august anul trecut eram comandant la echipele de vara raionale politienesti pentru lunile iunie, iulie, august si septembrie, sunt angajat la CPO Varna, la jandarmerie. Nu pot sa ma gandesc la ce intamplare am fost sunat+ съм призован.

Ma gandesc la incidentul cu cetateanul roman. Am fost trimisi de omul de serviciu in parcare nakazatelen. Eram in patrula cu colegul Stefan Ivanov. La fata locului am gasit un cetatean roman care dorea sa ia masina din parcare, care fusese ridicata.

Nu am gasit cum ca ar fi fost o incalcare a regulilor publice. Din informatiile paznicilor de la parcare am inteles ca a fost un scandal intre ceteateanul roman si ei, romanul vroia sa-si elebereze masina. Scandal a fost, dar nu-mi mai amintesc exact.

Automobilul era parcat departe, cu celemele puse pe o parte, pe partea din fata si spate a rotii. Intre roman si muncitori daca au fost urme de forta, nu pot sa-mi amintesc.

Numele muncitorilor nu pot sa-mi amintesc , muncitorul mai in varsta era in rulota trantit si spunea ca il durea piciorul. Celalalt mai tanar avea ceva la obraz dupa cate imi amintesc. De roman nu-mi amintesc.

La intrebarea procurorului‚ am fost cu colegul Stefan, care iesea din sala.

La intrebarea avocatului Gheorghiev+ nu am avut o colega in automobil. Doar doi, eu cu colega am fost. Cu romanul era, cred, o femeie, nu inteleg romaneste si daca vorbeau, nu inteleg. Inainte sa intram in parcare nu pot sa spun ca l-am vazut pe roman care se indeparta pe drum.
La intrebare judecatorului- daca ceilalti colegi ai mei au trecut prin parking, nu imi aduc aminte. Noi am trecut primii prin Parcare.

NU MAI SUNT ALTE INTREBARI PENTRU MARTOR.

**********************************
Martor Presclav Ventislavov Mincev- cetatean bulgar etc…

Judecatorul il avertizeaza sa spuana adevarul etc….

Muncesc ca politist la V PY Nisipurile de Aur. Si anul trecut in august. M-am gandit- сетих се, la cel incident poate ca am fost sunat, dar nu eram la munca atunci. Ma gandesc сетих се ca a existat un astfel de incident cu un cetatean roman. Nu stiu ce cauta numele meu in DP. Din cate am inteles, s-a intamplat catre ora unu dupa miezul noptii. Lucrez la politia de securitate, am fost patrula, dar in general nu am avut nicio legatura cu intamplarea. Ne am fost la signal…

Judecatorul на осл 281 ал 3 т2 от нпк a trecut la citirea informatiilor date de martor Mincev date in protocolul de la interogatoriul din 28.08.2009 pagina 20 din DP. S-a citit declaratia.

Martor Mincev: am fost trimis in ziua urmatoare da cercetez. Nu-mi mai amintesc. Doar documentar m-am opcupat de situatia intamplata la fata locului.+ установяване на лицето.

Nu mai sunt intrebri.

***************************************
Martor Plamen Hristov Ivanov- ceteatean bulgar, casatorit

Judecatorul il avertizeaza ca trebuie sa spuna adevarul…

Martorul Ivanov: stiu de ce am fost chemat съм призован+ eram cu cetateanul roman in spatele meu. Martorul se intoarce catre parat. S-a intamplat vara trecuta. M-a sunat Anton. Pana sa ajung la locul cu pricina politistii au ajuns inaintea mea.

Munceam acolo ca angajat la parcare, paza neinarmata. Anton m-a sunat si mi-a zis ca are probleme. Putin inainte fusesem acolo, era un automobil adus, marca Chrysler, inregistrat in Romania.

Trebuia sa merg pana in centru la Nisipurile de Aur si am iesit. In acel moment m-a sunat Anton. Mi a zis ca are probleme si връзка прекъсна + si legatura s-a intrerupt.

Dupa aia mi-a zis ca romanul l-a lovit, telefonul i-a cazut si de aia legatura se intrerupe.

M-am dus la politie. In parcare m-am dus dupa politist. Romanul l-a lovit pe Toni, era acolo si Plamen. Si eu am vorbit cu el. A reusit sa deformeze o clema. La inceput, clema care a fost pusa pe masina a fost deformata si indepartata de pe masina. Automobilul avea si o alta, cred ca doua. S-au pus cleme noi. Cu Plamen am vorbit atunci. Din cate am inteles el se odihnea deoarece il durea piciorul. I-am intrebat ce i sa intamplat, mi-a spus ca romanul l-a lovit cu ceva de genul tub sau clema.

Toni avea si el vanatai pe spate si pe fata avea ceva. Politia a fost acolo като отидох и снемаха имената+ le lua numele cand m-am dus eu. Nu-mi amintesc sigur, dar cred ca unul era Stefan. Nu-mi amintesc sa fi fost si femeia politista cu domul era o alta femeia, dar nu pot sa spun cum o chema.

La intrebarea procurorului:

Seara Anton a povestit ce s-a intamplat, dar amanuntele le-a dat a doua zi. Cand am fost prima data a trebuit sa ma inteleg cu domnul roman. Se vedea ca este afectat, tipa, ne ameninta. Zicea ca masina e zgariata. Prima data m-am convins ca colegii nu aveau nimic serios. Plamen se odihnea, nu avea nimic rupt.

Anton avea niste vanatai. Nici romanul nu avea nimic. A doua zi m-am dus la politie, daca nu a fost dimineata a fost dupa pranz. M-au intrerogat.

La intrebarea avocatului Gheorghiev:

Ultima data am fost in parcare in 20.08.2009, cred ca am iesit in jur de ora 24.00 si m-am intors la unu. Toate astea s-au intamplat in parcare.

до момехта на напускането на la momentul plecarii romanului eram acolo eram obiectele incidentului, clema sparta langa masina. Altceva nu. Parkingul este asfaltat si este inconjurat de o gradina.

Anton nu era intins, era la bariera, plamen era intins.

Avocat Gheorghiev: cer sa se constate contradictie in declaratia martorului. Am indicat ca in declaratia de la pagina 22 Plamen mi-a zis cu ce l-a lovit.

Procurorul: sunt de acord cu mentiunea ca a trecut ceva vreme si este posibil ca martorul sa nu-si mai aminteasca aceste detalii.

Judecatorul на осл 281 ал 3 т1 от нпк trece la citirea informatiilor date de Ivanov, in protocoluil de la interogatoriul martotului din data de 22.09.2009+ pagina 22 din DP.

Ivanov: am spus asa pentru ca asa mi s-a spus. A fost cu mai mult de un an inainte.
La intrebarea avocatului gheoghiev: dupa ce am ajuns acolo in jur de unu si jumatate, разправяли с господина+ si cu femeia. Mi-au explicat. Mi-au zis ca el l-a lovit cu clema, asa mi-au spus. Au vazut unde e masina. Tocmai acolo nu este multa lumina, amurgul este tocmai acolo. Altfel parkingul este luminat, dar acolo este umbra.

Nu mai exista intrebari.

на осл 286 от нпк judecatorul intreba daca mai exista cerere de a извършване на aduce noi martori, asta trebuie sa fie obiectiva, cuprinzatoare si care sa clarifice pe deplin circumstantele actului.

Procurorul: nu sustin interogatoriul martorului cerut de aparator si admiterea judecatorului. In ciuda faptului ca e afara, persoana a fost la locul incidentului si pentru o deplina divulgare a adevarului este bine sa fie intrebat, cred ca si fara el circumstantele faptelor sunt clarificate.

с оглед пълнотата предоставям на съда.

Alte cereri nu mai am. Cazul, consider ca e clar.

Avocat Gheorghiev+ държим на разпит + insist asupra interogatoriului martorului.

Evident direct. Cu interogatoriu o sa stabilim faptele si circumstantele, legaturile, in care s-au produs. Cu ce obiect sau cu ce parte a corpului s-a produs lovitura. Sustin interogatoriul sau. Va rog sa obligati BL (doctor legist) sa sa vina la urmatoarea sedinta sa raspunda la intrebarea daca e posibil ca in cursul unei ore este posibil sa para o astfel de eczema cum zic azi martorii ca au vazut ca avea Plamen.

при така нараняване+ la un astfel de prejudiciu poate sa se развие оточен процес + dezvolte procesul. De asemenea mai am o cerere. Cer ca noua CME sa se bazeze pe verificarea medicala nr.785â2009 privind situatia starii de sanatate a lui Serban. BL + doctorul sa dea raport cu privire la cate lovituri a fost suspus invinuitul Serban si cu ce au fost produse aceste lovituri. Invinuitul se angajeaza sa aduca martora, care nu a fost azi aici, pentru ca era bolnava.

Procurorul: nu ma opun interogatoriului martorului. Este оцевидец. Va rog sa-l convocati pe Plamen Petkov si pe Anton Nikolov la urmatoarea sedinta, eventual daca se impun confruntari. Ma opun legat de cererea privind o noua CME legata de daunele corporale aduse invinuitului Serban. In dosar avem o dovada scrisa care arata aceste daune, а това кота si asta cand si cum este legata de circumstantele gasite cu indicatiile martorilor in acest caz. Nu mai trebuie aceasta noua CME.

Tribunalul in privinta cererii aparatorului si opinia VRP se pronunta in felul urmator:

Hotarare sa fie chemat la urmatoarea sedinta martorul Corina Nistor din partea inculpatului Serban.
Legat de cererea avocatului de a pune intrebare suplimentare catre Bl + doctor, in privinta noilor fapte rezultate in urma interogatoriului martorilor, tribunalul considera ca fiind rezonabila si hotaraste:

Hotarare:

Sa fie chemat la urmatoarea sedinta pe BL+ Demian Demirov.
тъй като в материалите по досъдебното производство има приложено удостоворение + deoarece exista anexata o declaratie cu privire la ranile traumatice primite de inculpatul Serban si in cursul procedurilor nu a fost numita CME, tribunalul apreciaza ca cererea aparatorului legata de expertiza e intemeiata si trebuie sa fie respectata, de aceea hotaraste

Hotarare:

Desemnam ca un expert dupa ce se pune la curent cu materialele din dosar sa raspunda la intrebarile ce rani a primit Serban, cate lovituri au fost si cu ce obiect.
Stabileste ca BL+ doctorul Deian Demirov , care urmeaza sa prezinte un raport scris , dar nu mai tarziude doua zile inainte de data urmatoarei sedinte.

A fost adusa presedintelui BRP cererea privind participarea la urmatoarea sedinta a martorilor Plamen Petkov si Anton Ivanov , tribunalul hotareste de asemenea ca fiind intemeiata in privinta posibilitatii de a провеждане за процесуално следствени действия + de a efectua actiunbile de investigatie + in sedinta judecatoreasca hotareste

Hotarare:

Martorii Anton Nikolov si Plamen Petkov prezenti acum in sala sa vina si la urmatoarea sedinta.

Avand in vedere… tribunaul hotareste..

Hotarare:

Amana termenul la data de 30.11.2010 ora doua, la care cei prezenti azi sa fie informati.

Sa fie chemati martorii Corin Iulia Nistor din partea lui Serban si Deian Demirov
A fost scris protocolul, incheiat la 16.15

Presedinte
secretar

****************************************
Protocol

Interogatoriu lui Plamen Ivanov Petkov
21.08.2009

Interogatoriul a inceput la ora 19.20. La intrebarile puse Plamen a raspuns dupa cum urmeaza:

Munceam ca paznic in parcarea Riviera, incep munca la ora 10 dimineata, iar noaptea stau daca sunt masini repatriate (aduse). Ieri am fost la munca in cursul zilei, au fost aduse mai multe automobile. In jurul orei 21.00 au adus un Chrysler Turing de culoare neagra cu numar de inregistrare AG – 09 SSK. Colegii mei l-au adus in parcare si i-au pus clema pe cauciucul din partea stanga in spate.

Celelalte masini repatriate au fost luate pana la miezul noptii, nu mai era decat Chrysler-ul cu numar romanesc. In jurul orei unu eram in parcare, ma uitam la televizor, cand colegul meu Anton a tipat dupa ajutor. M-am ridicat repede, m-am dus la fata locului si am vazut ca e pusa o alta clema pe roata din spate stanga,..???

Langa automobil era un barbat in varsata de 30-34 de ani, inalt de 1,75-1,77 m, cu o conformatie normala….продългавото мургаво лице imbracat cu un pulover дънки -negru.

Am vazut ca clema de pe cauciucul stang spate pe care o pusesem eu era deformata, barbatul zicea ceva in romaneste si engleza, am inteles ък асосъквшьше + откъслечно- cateva cuvinte . Barbatul tipa tare si la un moment dat m-a lovit dintr- o parte cu mainile + крещеще и ме избълска настрани с ръцел.

In acel moment m-am dus pana la склада, am luat o alta clema si m-am dus la automobil sa o pun in partea din stanga spate, in locul unde fusese cea deformata колело на мястото на ….

In acel moment am simtit o durere неистова болка in spate и глезена , m-am uitat la piciorul drept, nu am vayut cu ce m-a lovit acest barbat care a continuat sa да ме налага по тялото с ръце ритна ме и с крак + sa ma impinga cu mainile si sa dea in mine cu piciorul.

Am incercat sa-l imping, el continua sa налита, in timp ce piciorul ma durea rau. In acel moment, Anton a venit si a reusit sa-l indeparteze de mine… in acest timp stateam прав и се подпрях на един джет.

In acel moment, barbatul изчезна за putin si a aparut dupa putin timp cu ceva in mana, era la o distanta de 7-8 metri si a aruncat cu o piatra in mine, am vazut ca a cazut langa mine, nu m-a lovit. Ma simteam foarte rau si nu puteam sa stau in picioare, m-am dus s astau intins intr-un separeu din parcare, nu am mai auzit ce s-a intamplat in continuare, dupa putin timp au venit si politistii, au mers la управителъ на паркинга , au vorbit ceva cu acest barbat, eram trantit, lovitura la tendonul lui Ahile era foarte puternica. Dupa ceva vreme, politia a plecat, la fel si barbatul. Mai tarziu, in jur de ora 2, прибрах в хотела – am intrat in hotel si m+am intins.

In aceasta dimineata управителъ plamen ivanov
* observatie+ in declaratia lui plamen ivanov asta zice ca a venit a doua zi si a inteles ca plamen era la spital, nu zice ca el l-a dus…..

A venit sa ma ia, am mers din nou in parcare si am vazut ca Chryslerul era acolo. Вътре видят да висят дрехи и купето. Dupa asta m-au dus la spitalul Sf. Ana, deoarece ma durea rau piciorul, prima data am mers la cabinetul medical al legistului, de unde m-au trimis la cabinetul traumatologului si dupa examinare au stabilit ca ligamentul lui Ahile este rupt, partial.

Dupa aceea am mers la politie sa depun o plangere si sa depun si удостворение от si dovada examinarii de catre medicul legist de la Sfanta Ana. Pe acest barbat l-am cunoscut in momentul in care l-am vayut, deoarece multa vreme m-am разпрявах с него ciondanit cu el. Astea pot sa spun despre intamplare.

Protocoul s-a incheiat la 19.40

Declaratie Plamen scrisa de mana:

Explicatie de la Plamen Ivanov Petcov

Adresa etc. In data de 21.08.2009 eram la munca in parcarea de la riviera. In jur de ora 1 au venit собствени proprietarii masinii Chrysler Touring inregistrat cu numarul AG 09 SSK. Am vayut ca+ изъди от + lovea masina in partea unde sunt bagajele si unde se afla clema care se pune de obicei masinilor repatriate, aceasta este practica in parking.

In acest moment събоди l-a trantit pe colegul meu pe pamant. Il lovea in cap cu mainele si +горитна с + dadea cu picioarele in spatele lui, deoarece Anton incerca sa puna clema pe celalalt cauciuc.

M-am apropiat de Anton ca sa il ajut и ме викаше+ si striga la mine.

Am luat cealalta clema si m-am indreptat sa o pun in locul..осупеното от .. de langa roman.

Atunci romanul a venit si m-a trantit la pamant+ изпрати в земя. Am cazut si mi+am упулил genunchiul. Anton iar striga dupa ajutor. Atunci a venit colegul meu Plamen Hristov Ivanov, cand a vazut ce s-a intamplat, a reusit sa спре …………..opreasca masina de politie patrula de noapte.
[Intrebare+ plamen asta yicea ca el nu a fost la fata locului, ca toni l+a sunat si el zice etc…ca se ducea la munca la admiral, a oprit pe drum o masina de politie… si dupa aia s+a dus la admiral si in 10 min a ajuns si la riviera Pe de alta parte, toni yice ca au venit intai politistii, dupa aia plamen ivanov]

Au venit politistii, au luat informatii de la fiecare. Au interogat ce s-a intamplat… au ascultat si pe roman… eu am plecat… dupa care romanul a plecat undeva si s-a intors cu o piatra cu care a aruncat in cap, dupa care am fugit. Ma durea piciorul si m-am dus in hotel. възиуъси съм de fapta huliganului roman.

[Parca mai inainte yicea ca ai dat cu piatra cand era cearta cu anton, nu dupa ce au plecat politistii]

Va rog sa cercetati cazul

********************************************
Protocol

21.08.2009
Anton Nikolov Ivanov

Interogatoriul a inceput la ora 18.20

Muncesc la serviciul de paza al parcarii de la Riviera, unde se aduc masinile repatriate…eram in schimbul de noapte, de la 20 seara pana la 8 dimineata, eu ridic si las jos bariera. In jurul orei 21.00 a fost adus un automobil marca Chrysler Touring, culoare neagrea, cu numarul AG 09 SSK , pe care muncitorii de la masina de carat l-au pus la o distanta de circa 40 de metri fata de mine, am pus clemele pe cauciucul din spate partea stanga si masina de carat a plecat.

In parcare erau 5 masini aduse astfel, pe care toti proprietarii si le-au luat pana la miezul noptii, in parcare a ramas doar Chrysler-ul cu numar romanesc. In jurul orei unu azi dimineata stateam la masa столя –la bariera si ma uitam la aceasta singura masina, atunci am observat ca e cineva care incearca sa faca ceva la clema din spate partea stanga колело …. o lovea cu un tub sau лост.

M-am dus la automobil, acolo era un barbat in varsta de vreo 30 de ani la prima vedere inalt de vreo 1,75 m, conformatie normala, par negru, продълговото fata мургав. Era imbracat дънки дълги нагоре с къса тениска тъмна. M-am dus la el, l-am intrebat in engleza ce face, nu a zis nimic, tipa in engleza, era tulburat ядосан+ si nu am putut sa inteleg nimic din ce zice.

A reusit sa изкрива clema din partea stanga spate. Tipa intr-una in engleza, am inteles ca zicea ce e asta. Vorbea in engleza ca in dialect, am inteles ca e roman. I-am spus ca a incalcat legea si ca trebuie sa-mi plateasca taxa + глоба + daca vrea sa-i dau drumul la masina. I-am explicat asta in engleza.

Atunci barbatul mi-a zis ca nu are sa plateasca nimic si o sa plece. In acest moment m-am dus in locul unde tinem clemele, am luat alta si am inceput sa o pun pe partea dreapata spate a masinii.

Atunci barbatul a venit la mine si m-a impins cu mana in partea din spate a coloanei vertebrale – отстрани в дасната част на шията ме ритна с крак + in partea din spate a бъбреците. In acest moment l-am strigat pe colegul meu Plamen petkov care e paznic la parcare si pune clemele la masinile repatriate.

Plamen s-a dus….A luat o clema si a venit imediat, si m-am apucat sa o pun in locul celei deformate de acest barbat, in partea din spate stanga. In aceasta vreme, barbatul care a deformat (scos) prima clema se indrepta catre Plamen, a ajuns pana la clema, pe care el o punea pe отиде до скобата която той в момента поставяше на колелото pe automobil si a inceput sa o loveasca cu piciorul.

In mana avea лост cu care a scos + deformat+ prima clema, a mers pana la Plamen pe care l-a lovit in spate по глезена на la piciorul drept, eu eram la o distanta de vreo 10 metri, locul unde se afla automobilul nu este foarte luminat, dar am vazut cum l-a lovit pe Plamen cu глезена cu с тръбата+ tubul.

Plamen a tipat si m-a chemat repede sa il ajut. Am incercat sa sun de pe mobil pe upravitel Plamen Ivanov. In acel moment, barbatul continua sa il loveasca pe Plamen, като го избутах с ръкал –in acel moment nu il lovea cu tubul, ci cu piciorul si удраще с ръце.

Plamen continua sa strige, m-am dus catre cei doi si l-am indepartat pe acest barbat de Plamen, като го избутах с ръка. In acel moment barbatul m-a lovit in mana si telefonul pe care il aveam in mana, nu am reusit sa aleg numarul lui Plamen Ivanov.

Cum s-a indepartat acest barbat de Plamen, m-am dus sa-mi iau telefonul, atunci barbatul se linistise и спря да буйства – si se afla la 5 metri distanta de mine.

Atunci barbatul a plecat sa iasa din parcare, l-am intrebat pe Plamen cum se simte si l-am vazut din nou pe om ca se indreapta spre noi бягаики + in fuga si tinea in mana o piatra si a aruncat-o spre Plamen si nu a reusit sa-l loveasca, continua sa strige.

In acel moment au venit politistii, l-au interogat pe barbat si ei i-au explicat ca au incalcat legea si trebuie sa plateasca amenda. Romanul ne-a spus in fata politistilor ca etse ziarist si ca o sa scrie articol in ziar.

Putin dupa aceea a venit upravitel Plamen Ivanov, Plamen Petkov nu putea sa mearga si se odihnea intr-un separeu in aceeasi parcare. Eu m-am dus la locul meu de munca si am supravegheat parkingul, romanul s-a dus undeva,,, politistii au scris informatiile si au plecat si ei. Dupa aproape ora unu, imediat ce au plecat politistii, romanul s-a intors din nou in parcare. Automobilul lui era in parcare, a deschis masina si s-a odihnit inauntru. Eu am plecat la ora 8 dimineata, dormea in masina la ora aia.

*******************************************88
Protocol
22.09.2009

Interogatoriu plamen hristov ivanov

Lucrez ca muncitor in parcare conform unei intelegeri cu firma Tet. 61- EOOD sofia… по силата на вътрешно споразумение се водя как отговорник на паркинг…riviera, .. in aceasta parcare raspund de paza masinilor repatriate aduse aici pentru ca au fost parcate necorespunzator.

In principiu, in timpul noptii се прибирам в.. varna, nu am+ определево време + stabilit timp in genul ce sa fac la o anumita ora, in timpul noptii stau in parcare pana se dau inapoi masinile repatriate.

In data de 20.09.2009 in cursul zilei in parcare erau mai multe masini repatriate iar spre seara a ramas doar una, un Chrysler cu numar romanesc, proprietarul lui nu venise sa il ia. Eu am iesit din parcare pe la ora 23.00. Undeva la miezul noptii, nu-mi amintesc ora exacta, nu eram in parcare ci la Nisipurile de Aur, cand m-a sunat baiatul de la bariera Anton si mi-a zis ca are probleme cu proprietarul masinii care se afla in parcare, acel roman incepuse sa чупи clema, iar in acest timp era clar ca sa intamplat ceva, deoarece Toni zicea asteapta, asteapta, ceva asemanator si legatura s-a intrerupt.

Eu mergeam la munca la hotel Admiral. Pe drum am intalnit o patrula de politie, cunosteam un baiat Stefan, i-am zis ca in parcare a izbucnit un incident, i-am zis sa trimita pe cineva sau sa se duca el sa vada care e treaba. Am mers pana la hotel Admiral, mi-am terminat treaba, a durat cam 10 minute, dupa care m-am dus imediat la parcare…acolo am vazut langa automobilul romanesc un barbat si o femeie, dar si o patrula de politie, pe Anton si Plamen Petkov care muncea in aceeasi parcare + aceasta la ora aceea nu era la munca. L-am vazut pe Plamen, era intins pe o canapea, i-am vazut piciorul…единият му крак че е надут по точно глезена му…ca era rupt, mai exact glezna lui????

I-am intrebat pe Anton si pe Plamen ce s-a intamplat, Anton mi-a explicat ca romanul s-a dus la masina si a incercat sa- изважда – scoata clema de pe un cauciuc, pe care o deformase + изкривил – intr-adevar am observat langa automobil o clema deformata aruncata, pe trotuar la o distanta de 1-1.5 m. L-am intrebat pe Plamen Petkov ce s-a intamplat, Plamen mi-a zis ca romanul l-a lovit cu clema deformata peste picior. Anton a sarit – скочил + sa il apere, romanul l-a lovit si pe el in spate, am vazut pe spatele lui Anton vanatai + зачервяване.

In afara de clema asta deformata in jurul automobilului nu am vazut niciun alt obiect de metal sau de lemn – дзървена сопа -sau altceva.

Politistii au luat informatii de la roman si de la noi, dupa care au plecat. Plamen a ramas sa se intinda, dupa care l-am intrebat daca nu vrea sa il duc la spital, mi-a zis ca nu are nevoie pentru moment- засега.

Romanul a luat ceva din masina si s-a dus spre centrul complexului. I-am vazut ca se indreapta catre cabina telefonica, atunci m-am intors inapoi in parcare, m-am gandit ca poate a sunat pe cineva, ca o sa se intoarca in parcare si o sa fie alt incident. Am mai stat ceva vreme si apoi am plecat.

A doua zi dimineata m-am dus la munca mai devreme si am inteles ca plamen era отракан la spital pentru examinare (plamen petkov zice ca asta l-a dus la spital, iar el spune ca a inteles ca petkov era la spital, recunoaste asta).

Nu am fost de fata la incidentul dintre roman si cei doi muncitori Anton si Plamen Petkov. Asta pot sa spun despre incident.

Interogatoriul s-a terminat la ora 14.00

Protocol interogatoriu Tvetanka Hristova Vasilieva
22.09.2009

Interogatoriul a inceput la 12.40

Muncesc ca управителъп la firma TET 61 eood cu obiect de activitate servicii дейност. In data de 20.08.2009 dupa munca seara m-am intalnit cu sotul meu la hotel Iglica unde dormim noaptea. Schimbul de nopate la bariera era atunci un baiat Anton Nikolov, el se ocupa de cleme, pune clemele la masini, care sunst aduse in parcare de masina de carat. Plamen doarme in hotel Ceaika in timpul noptii, in acea seara a ramas sa se uite la televizor ca de obicei (la hotel nu avea, nu cred ca e hotel fara tele?!).

In timpul noptii, intre orele 22.00 si 08.00 de punerea clemelor se ocupa muncitorul care
este de servicu la bariera. In cursul noptii de 20.09.2009 nu m-a sunat nimeni sa-mi zica de incident. In data de 21 cand m-am dus la munca in jurul orei 09.30, am vazut ca Plamen schiopata + куца + cred ca era piciorul drept, nu sunt sigura.

L-am intrebat de ce schioapata si mi-a zis ca in timpul noptii a fost un incident intre un roman si Anton care era de serviciu la bariera. Plamen i-a zis ca Anton l-a chemat in ajutor, deoarece romanul l-a atacat, a scos счупил clema, Plamen s-a dus sa il ajute sa puna clema pe celalalt cauciuc pe masina romanului care a fost repatriata si adusa in parcare. Plamen mi-a zis ca in momentul cand s-a dus sa puna clema pe cealalta roata, romanul l-a lovit, Plamen s-a clatinat si a cazut, iar la cazatura si-a ranit piciorul.

L-am sunat pe Anton (unde era asta, nu dormea dupa schimbul de noapte???) si i-am zis sa-l duca pe Plamen la spital la examinare.. in acest timp in parcare era si Plamen Ivanov care este ajutor de управителъ. In noaptea trecuta cand a izbucnit incidentul Plamen Ivanov era in parcare si el a strigat* chemat *pe politisti (asta zice la fel ca petkov, .. pana si plamen asta spune ca nu era in parcare…)

Anton mi-a zis ca pana се рьзправяли и се е навел + pana s-au potolit, romanul l-a lovit si pe el in spate в кръста. Am vazut ca are pe кръста зачервяване. Un alt muncitor, nu+mi aduc aminte сещам – cine l-a dus pe Plamen Petkov la spitalul Sf Ana. Като междувременно + mai inainte il sunasem si pe Anton sa mearga si el la examinare la medicina legala.

In jur de ora 13.00 cred s-au intors de la Varna Plamen si Anton, la acel moment scrisesem plangerea la politie, dupa cum am spus, dupa ce imi povestisera cei doi Anton si Plamen. (in declaratia din 2010 zice ca cand s+a dus la politie sa vada ce e cu angajatii ei, astia erau la usa de la intrare…. de aici reyulta ca era singura cand a ajuns la politie si a scirs plangerea, dupa aia au venit aia..
Plamen yice ca pe la 1+2 era la spital…)

Predau si copia xerox a contractului lui Plamen Petkov cu firma Beta Ot Eood de la data de 1.05.2009 pana la 31.10.2009 si raportul de la medicina muncii din data de 15.07.2009.

****************************************
Protocol
Interogatoriu politisti
24.08.2009

Stefan Ivanov Nicolov
interogatoriul a inceput la ora 20.00.
in data de 20.08.2009 eram de garda impreuna cu politistul tihomir ivanov iliev de la ora 22.00 pana la 8.00 + conform 20.10.2008???

Aveam de supravegheat statiunea Nisipurile de Aur. In jurul orei 00.45- при обход на главния портал – la intrarea pe parta mare de la Riviera am vazut ca imi face semne – мохна – un barbat, cand l-am intrebat mi-a zis ca e cetatean roman. Acesta mi-a zis ca are probleme in parcare. Am mers impreuna la fata locului si am stabilit impreuna cu muncitorii din parcare ca intre ei si roman a avut loc un conflict.

Cetateanul roman a incercat sa scoata clema de la la masina Chrysler de culoare neagra cu numar romanesc. Dupa asta, unul din muncitori Plamen Petkov a incercat sa постанови + mai bine zis sa o puna din nou. De aceea s-a ghemuit in partea din spate a masinii. In timp ce era ghemuit romanul + care se cheama Marius Serban + nascut la data de …l-a lovit in picior. In ajutorul lui a venit celalalt muncitor Anton Bogdanov Nikolov ca sa-l indeparteze буйстващия + pe Petre de colegul lui. Din explicatiile muncitorilor si ale romanului cu care am vorbit in engleya който не владея добре + pe care nu o stapanesc bine, a devenit clar ca cei trei se се сбили.

Dupa aceea eu si colegul ne-am continuat drumul dupa ce ne-am convins ca nu o sa mai fie un conflict. Cum i-am explicat lui Petre si celorlalti, regula este sa depuna plangere la politie.

Горното са explicatiile catre roman si muncitori inca de la sosirea nostra in parcare.

***************************************************
Interogatoriu Tihomir Iliev
24.08.2009
Inceput la 20.30

Acum sunt comandant la Varna
[Este aceeasi declaratie la fel ca a colegului sau decat schimbata persoana..se vede ca e copiata ca n-au pus punctuatia bine.]

interogatoriul a inceput la ora 20.30.
in data de 20.08.2009 eram de garda impreuna cu Stefan Ivanov Nikolov de la ora 22.00 pana la 8.00 + conform 20.10.2008???

Aveam de supravegheat statiunea Nisipurile de Aur. In jurul orei 00.45- при обход на главния портал – la intrarea pe poarta mare de la Riviera am vazut ca face semne – махна – un barbat, care s-a adresat catre colegul meu in engleza, dar am inteles ca e roman. Acesta a zis ca are probleme in parcare. Am mers impreuna sa verificam la fata locului.

Din cuvintele muncitorilor din parcare ca intre ei si roman a avut loc un conflict. Cetateanul roman a incercat sa scoata clema de la la masina Chrysler de culoare neagra cu numar romanesc.

Dupa asta, unul din muncitori Plamen Petkov a incercat sa постанови + sa o puna. De aceea s-a ghemuit in partea din spate a masinii. In timp ce era ghemuit romanul + care se cheama Marius Serban + nascut la data de …l-a lovit in picior, [dar n-au explicat cu ce.]. In ajutorul lui a venit celalalt muncitor Anton Bogdanov Nikolov ca sa-l indeparteze буйстващия + pe Petre de colegul lui. Din explicatiile muncitorilor si ale romanului cu care colegul incerca sa se inteleaga in engleza, a devenit clar ca cei trei se се сбили.

Dupa aceea eu si colegul ne-am continuat drumul dupa ce ne-am convins ca nu o sa mai fie un conflict. Cum i-am explicat lui Petre si celorlalti, regula este sa depuna plangere la politie.

***********************************************
Protocol
Preslav Ventislavov Mincev
25.08.2009
Interogatoriul a inceput la ora 8.00

In data de 21.08.2009 eram de servici impreuna cu polistul Rumen Iliev Velikov, de la ora 08.00 pana la 22.00. Supravegheam statiunea Nisipurile de Aur. In jur de 15.30 +21.08.2009 am primit ordin разпорежзане +sa mergem in parcarea de la Riviera. Acolo era un roman.

Dupa ca am ajuns, am vorbit cu muncitorii si ei mi-au aratat посочика +un cetatean care tocmai platise taxa pentru masina si era pe punctul sa plece стоеше до лек – cu masina Chrysler de culoare neagra cu numarul AG 09 SSK. Ordinul era sa il oprim pe cetateanul roman care s-a prezentat cu cartea de identitate pe numele Petre Marius Serban, nascut la data de …

Acest a fost откаран в + dus la sectia politie cinci PU Varna si predat la ODC. Dupa asta am iesit din nou sa ne facem ruta. La schimbarea schimbului am inteles ca a fost retinut. Asta e tot ce pot sa spun despre incident.
Interogatoriul s-a terminat la 8.20.

****************************************************
Interogatoriu Marius si Plamen la un loc
Очната ставка + confruntare

Interogatoriul a inceput la ora 15.oo in prezenta traducatoarei Tatiana Ivanova si a avocatei Pavlina Gheorghieva din Dobrici

Intrebare catre amandoi: v-ati cunoscut si in ce imprejurari?

Plamen: nu cunosc aceasta persoana si nu am nicio legatura cu el.

Marius: nu il cunosc si nici nu l-am vazut inainte.

Intrebare pt Marius: ce automobil aveti, unde l-ati parcat si unde l-ati gasit?

Automobilul meu a fost luat de pe locul unde l-am lasat. Am ajuns pe data de 20.08.2009 in jurul orei 15.00, l-am parcat in apropiere de o bariera, unde era scris parking – P – , dupa aceasta tabela mai erau parcate inca 4-5 automobile. Cand m-am dus sa-mi iau masina, in jur de ora 12.00 pe 21.08.2009 , am gasit masina inauntru, in spatele barierei, unde era un tanar de vreo 20-21 de ani.

Intrebare pentru Plamen Petkov: Spuneti ce s-a intamplat pe 21.08.2009, in jurul orei 12.30 in parcare, unde erati la munca?
Plamen: eram la munca in parcare, unde se tin masinile repatriate, stau la munca докато + cand sunt astfel de masini. Inainte de asta, in parcare erau si alte masini repatriate, dar stapanii si le-au luat, in parcare nu mai era decat un Chrysler negru cu numar romanesc. In timpul asta, eu m-am uitat la televizor, am auzit un strigat de ajutor. Ma striga colegul meu Anton.

Cand am ajuns la masina am vazut ca clema pe care o pusesem in partea stanga spate fusese scoasa + изкйртена – si indepartata. Colegul meu punea deja alta pe partea dreapta.

Barbatul cu care am confruntarea acum a inceput sa tipe la Anton. Atunci m-am dus sa iau alta clema sa o pun in locul celei scoase. In timp ce o puneam, barbatul a inceput sa loveasca a doua clema pe care eu am pus-o pe partea stanga spate, clema mi-a cazut din brate si in acest moment eu eram ghemuit cu fata catre automobil si atunci am simtit o durere ascutita в глезена la piciorul drept in spate. Am terminat, barbatul continua sa strige si sa sa ma impinga, nu am inteles de ce striga acest barbat, крешеше tipa intr-o limba straina.

Colegul a venit langa mine, atunci eu m-am dus sa iau doua джета şi m-am dus облегнах на тях spre ele. Barbatul s-a dus undeva, dupa cateva minute s-a intors si a aruncat spre mine, am vazut ca a aruncat ceva, a cazut pe pamant. Nu am vazut ce era. Intre timp, colegul a sunat la politie, au venit politistii, atunci eu m-am indepartat deoarece ma durea rau piciorul. Politistii mi-au verificat actele, dupa care m-am retras intr-un separeu. Mai tarziu, dupa politisti a venit seful meu Plamen Ivanov (parca inainte zicea ca asta i-a chemat, acum zice ca Anton), a vorbit si el cu acest barbat, nu-mi aduc aminte сещам daca politistii mai erau acolo, mai tarziu seful a venit si m-a dus la hotel Ceaika si m-am uitat. Dupa mine era in jurul orei 3, nu m-am uitat la ceas.

Intrebare catre Marius:

Ati auzit rapunsul lui Plamen, ce raspundeti la aceasta intrebare, a fost repatriat automobilul , unde a fost dus si ati fost in parcare ca sa il eliberati, ati incercat sa scoateti clema, care bloca cauciucul drept.

Nu sunt de acord cu ce spune martorul Plamen legat de ce se petrece la confruntare.

In jurul orei 2 m-am intors la locul unde era parcata masina pe care o lasasem in ziua precedenta si pana sa ajung la acest loc mi-am vazut masina in parcarea de la Riviera in partea interioara a parcarii.

Mi-am examinat masina, avea pusa o clema pe roata din spate stanga care bloca cauciucul. M-am uitat la masina si am vazut ca era lovita in partea din spate леко. Am inceput sa examinez cu atentie masina sa vad daca nu cumva e lovita djanta, m-am ghemuit sa vad cauciucul din stanga spate, in acest timp tanarul a venit si m-a intrebat in engleza ce fac, vorbea bine engleza.

Dupa asta, tanarul m-a impins sa vada ce fac, am inceput sa ne impingem amandoi, a iesit scandal, strigam amandoi si dadeam din maini. In acest moment a venit barbatul cu care m-am confruntat, mergea si se sprijinea in ceva de lemn + се подпираше с тази пръчка тя би обикновено дърво на което се подпираше-

Fara sa imi zica ceva a aruncat in mine cu aceasta пръчка instinctiv am ridicat mana dreapta sa ma apar, de aceea am ruptura in в меката част + la mana dreapta. Dupa asta am plecat, дори am fugit, si am inceput sa caut politisti, am vazut doi politisti cu masina rosie, le-am explicat situatia, au iesit din masina, m-au ascultat, dar nu intelegeau si au plecat.

Erau imbracati in unirforma, ascultau, n-au facut nimic, nu mi-au verificat documentele, poate nu intelegeau engleza, dupa care au plecat.

Dupa asta am plecat, in timpul asta a venit o masina de politie Citroen, am facut cu mana, erau patru politisti in masina, au oprit, erau 3 barbati si o femeie, imbracati in uniforme. Unul din barbatii imbracati in uniforma , mi-a zis sa merg cu ei pana la bariera, am notat si numarul BPX 2020. Politisitii au venit la cei doi barbati de la bariera, au vorbit ceva cu ei, dupa care mi-au luat datele de pe buletin, am cerut sa vorbesc cu seful celor doi din parcare, la un moment dat a venit seful celui tanar, am cerut sa depun o plangere, politistii au plecat si seful de asemenea.

Dupa asta am plecat, dupa 2-3 ore m-am intors la masina si am ramas sa dorm in masina. La un moment dat m-am dus la politie sa depun o plangere, mi-au zis sa vin a doua zi m-am intors si m-am dus sa dorm in masina..in parcare era tanarul, am deschis masina si am intrat.

In tot timpul noptii am fost impreuna cu prietena mea Corina Nistor, a venit cu mine din Romaia, in tot timpul a fost cu mine, a stat la 1-2 metri distanta de mine de la inceput si pana la sfarsitul incidentului.

Intrebare catre Petkov:

In timpul incidentului ati fost lovit de barbatul cu care are loc confruntarea, daca da care era pozitia ta in timpul aplicarii loviturii, cu ce si in ce loc v-a lovit?

Raspuns Plamen Petkov:

Eram ghemuit cu fata la masina, acest barbat era drept in spatele meu, atunci am simtit изведнъж + o durere ascutita in piciorul drept. Nu am vazut exact cu ce am fost lovit, deoarece eram cu spatele la barbat. Atunci станах , si m-am intors catre barbat, la o distanta de circa 10 metri era doar Anton, nu am vazut pe acest om sa tina ceva in mana. Tin sa spusn ca in timpul incidentului растояние + era o femeie, nu stiu daca era cunoscuta cu barbatul, ea nu a facut nimic- повод.

Intrebare pt. Marius:

Ati intrat in conflict fizic cu Plamen, l-ati lovit, daca da, unde si de ce?

Raspuns Marius:

Nu l-am lovit deloc, intr-adevar m-am aparat de el cand s-a aruncat catre mine si am ridicat mana. Nu l-am ритал si nu l-am lovit cu nimic.

Intrebari unul catre altul:

Serban catre Plamen: ati vayut ca v-am lovit cu ceva?

Plamen – nu am vazut exact cu ce am fost lovit, am simtit doar o durere ascutita.

Serban catre plamen: le-ati zis politistilor ca va doare piciorul si ca eu v-am lovit?

Plamen : le-am zis asta.

Serban catre plamen: cand a fost adus masina in parcare cate cleme erau si de ce parte?

Plamen: era pusa una singura pe partea stanga.

Serban catre plamen: erati разяснили повече за пристигане на автомобила и поставяне на скобите ?

Raspuns Plamen: sunt singurul care raspunde de punerea clemelor, automobilul l-au adus in jur de ora 9.. si eu personal am pus o clema pe cauciucul din stanga spate. [parca in alta partea zicea ca cei de la masina de ridicat au pus clema]
Interogatoriul s-a terminat la ora 17.00

***************************************************
Interogatoriu Iulia Corina Nistor
19.11.2009
Interogatoriul a inceput la ora 11.oo, traducerea a fost facuta de Tatiana.

Sunt prietena cu Marius Serban, nu locuim impreuna, el locuieste la Bucuresti, eu la Ploiesti. Am venit cu prietenul meu in Bulgaria sa ne plimbam in luna august, nu-mi mai amintesc exact data , vroiam sa ne plimbam si sa ne intoarcem in aceeasi noapte in Romania. Am veniy cu Chryslerul de culoare neagra, este masina lui Petre, numarul nu-l stiu.

Spre seara, Petre a parcat masina pe o strada, mai erau parcate si alte masini acolo.

Eram pus un semn. Dupa ce a parcat Petre, ne-am dus sa ne plimbam in complex. Ne-am intors la masina putin dupa miezul noptii лед +, nu pot sa spun exact la ce ora.

Cand ne-am intors am vazut masina intr-o parcare nu in locul unde o lasase Petre la inceput. Am presupus ca masina a fost ridicata si dusa in aceasta parcare.

Am ramas fara cuvinte din cauza mutarii masinii, deoarece credeam смятахме ca a fost parcata pe un loc legal. Dupa asta am mers amandoi pana la o baraca, de unde a iesit un barbat in jur de 50 de ani si Petre a inceput sa vorbeasca cu el, dar nu reuseau sa se inteleaga. Dupa asta am mers amandoi la locul unde era parcata masina.

Atunci am vazut ca are надпис на – are scris pe tabela ceva in bulgareste. N=am inteles nimic din ce scria. Ne-am intors din nou in parcare unde se afla masina lui Petre si el a vorbit din nou cu acets barbat in varsta, ii cerea sa vina seful sa se inteleaga.

In acest timp langa noi a venit un barbat tanar, eram deja aprope de automobile, cei doi au inceput sa se карат, sa se impinga si sa tipe si am vazut ca pe partea din spate erau puse cleme, una era mai noua, alta mai veche.

Eu am stat putin in aceasta parte, in acest timp am vazut ca spre Petre si tanar venea barbatul in varsta cu care am vorbit la inceput. Am vrut sa ii разделя despart, m-am dus catre ei, atunci barbatul tanar si Marius s-au indepartat.

Barbatul in varsta care a venit spre noi se sprijinea intr-o carja de lemn????, schiopata засили се si a vrut s aloveasca cu aia pe petre, acesta a ridicat mana sa se pazeasca явго се уплаши и се дръпна настрани, видя a vazut o masina d epolitie si s-a dus catre ea. Eu am ramas aproape de masina.

Nu pot sa spun ce au facut in acets timp tanarul si barbatul mai in varsta. Din masina politiei au iesit patru politisti si o femeie, Petre a incercat sa le spuna ca e un conlict, dar nu s-au inteles. Dupa asta, politistii au plecat.

Apoi a venit seful parcarii cu o femeie, ea vorbea engleza, am auzit че ни обиждаха нещо. Am inteles ca Petre trebuie sa platesca taxa si atunci o sa ne elibereze masina.

Dupa asta am plecat cu Petre sa cautam politia, am ajuns la politie, ne-au spus ca nu au traducator , sa venim ziua, dupa aia ne-am intors sa dormim in masina.

Intrebare:

Cand v-ati intors si Petre a vazut clemele pus, l-ati vazut sa ia ceva din masina, a incercat sa scoate clemele de la masina?

Corina nu l-am vazut sa ia ceva din masina, sa umble ca era навел +la cleme, eu eram – настрани – de o parte si nu vedeam ce face exact Petre.

Intrebare

L-ati vazut pe Petre sa il loveasca cu ceva pe barbatul in varsta, daca da, cu ce l-a lovit?

Corina

Nu l-am vazut sa il loveasca, am vazut doar cum barbatul incerca sa il loveasca cu carja pe Petre.

Intrebare
I-ati vazut pe tanar si pe batran sa ia alte cleme si sa le puna pe masina?

Corina
Nu am vazut pe nici unul din cei doi sa ia alte cleme si sa le puna.

This entry was posted in BG MONITORIZATA CE, BG OUT OF EU, MAFIA BULGAREASCA, ROMANI IN BULGARIA and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment